Nästan i mål! En komisk transition

Olivia Skoglund

Nästan i mål! är en unik skildring av en pågående könstransition berättad med lätthet, svart humor och cartooniga teckningar.

“Varför vill du bli tjej? Det suger att vara tjej!” Olivia bråkar med sig själv om biologi, normer, skönhetsideal och könsidentitet. Hon ligger på divanen hos en psykolog och berättar om sin uppväxt, om sin vardag som transkvinna och drar tvångsmässigt komiska anekdoter om sitt liv.

Nästan i mål! är en oemotståndlig bok som både läxar upp och underhåller.

Utgiven april 2020. Danskt band, 100 sidor.

SAGT OM BOKEN:

För Olivia krävs ett fokus framåt, det finns inte riktigt plats för fler motsägelser eller mänskliga nyanser, så läser jag det. Hon måste stirra ner tvivlen och kanske se både objektifiering och heterotrakasserier som små framgångar på vägen mot målet. /.../
Därför sympatiserar jag med Olivias olust inför psykologens ledande frågor, att hon kräver att åtminstone få göra det på sitt sätt, berätta i flyhänta fulteckningar om paradoxen i att överskrida normen för att i någon mån kunna ingå i den.

Viktoria Jäderling i Aftonbladet

Skoglund gör här en träffsäker debut med stor självinsikt och dessutom med något viktigt att berätta. Vi lär se mer av henne framöver. Helhetsbetyg 5

Camilla Bergvall i BTJ-häftet nr 11 2020

PRESSBILDER:

OM Olivia Skoglund

Olivia Skoglund (född 1994) är serietecknare och skribent. Hon har tidigare medverkat i tidskrifter som Bang och Galago. Med svart humor och gott humör tacklar och bearbetar hon normis-samhället i sina serier. Nästan i mål! är hennes debutbok.

Olivia Skoglund började sitt tecknande med manga men tröttnade på genren och gav nästan upp tecknandet helt. När hon upptäckte alternativserierna som berättade råa, humoristiska historier om riktiga personer öppnades en helt ny värld. Sedan dess har hon tecknat på inspirerad av bland andra självbiografiske pionjären Harvey Pekar, samt webbserieskaparna Sophie Labelle och Julia Kaye.

 


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Diana & Charlie

Elias Ericson

Vänskap, queer ångest, musik och alldeles för mycket sprit. Äntligen är Elias Ericsons röjiga, roliga och svarta serieroman om Diana och Charlie här!

Diana & Charlie är en otroligt stark ungdomsberättelse som inte lämnar någon oberörd och som dröjer sig kvar i ens medvetande långt efter att man lagt den ifrån sig. Elias hittar alltid rätt ord för att beskriva den fina men samtidigt destruktiva vänskapen mellan Diana och Charlie.

Andreas Mars på Shazam.se

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)