Hokus Pokus 6 - Sommarens hemligheter

Fabian Göranson

Allting är packat och klart för att Ida och hennes familj ska åka på campingsemester. Men på morgonen för avresan har både Idas föräldrar och lillebror åkt på en riktig dunderförkylning. Nu blir semestern inställd och Ida får klara sig själv. Snart tröttnar hon på att sitta inne och titta på teve, och går ut för att köpa glass.

Ute på gatan är det kusligt tomt. Alla Idas vänner har rest bort, i stället har en rad märkliga figurer vågat sig ut i solen. Under ett träd står en popcorn-ätande figur i slokhatt och glor på Ida utan att säga något. Utanför den lunchstängda kiosken sitter en kvinna och röker vattenpipa.

Ida upptäcker också att det kommit nya barn till Sjöviken. En pojke som heter Valentin och hans tre systrar, som helt enkelt kallas småttingarna. De leker i en trädgård bland de fina, semestertomma villorna. Medan alla andra rest bort på semester, har Valentins familj ställt upp sin husvagn på Kommunhusets parkeringsplats.

Tillsammans med Valentin och småttingarna går Ida på upptäcktsfärd. Det visar sig att Sjöviken är en väldigt annorlunda plats på sommaren, full av hemligheter som väntar på att utforskas.

Men när Småttingarna plötsligt försvinner riktas misstankarna mot den popcorn-ätande figuren i slokhatt. Är han ens en människa? Är konstig detsamma som farlig? Kanske måste Ida använda sin magi om Valentin någonsin ska få träffa sina systrar igen.

Utgiven april 2023. Kartonnage, 144 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Den sjätte delen om häxan Ida är ett spännande och lagom läskigt sommaräventyr som i likhet med tidigare delar håller hög kvalitet. Helhetsbetyg: 4

Sanne Persson i BTJ-häftet 8, 2023

PRESSBILDER:

OM Fabian Göranson

Fabian Göranson (född 1978) är en etablerad serieskapare och illustratör med böcker som GaskrigetKirurgiInferno och Martilo i bagaget.

På Galago släppte han den hyllade Drömmen om Europa (2018),en tecknad reseskildring av en kontinent med alldeles för lite framtidstro och på tok för mycket historia.

Sedan 2021 har Fabian Göranson kommit ut med sex delar i Galagos första barnbokssatsning Hokus Pokus, om den nioåriga häxan Ida: Den lilla häxan, De tre paddorna, Den magiska kojan, Vargarnas fest, Till Skogens hjärta och Sommarens hemligheter.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Den naturliga komedin

Ulla Donner

I Finlandiaprisade Ulla Donners Den naturliga komedin rör sig ett vilset löv och en dryg svamp genom helvetets olika kretsar av ödsliga kalhyggen. RECENSIONSDAG: 14:e september 2023.

Alltsammans utmynnar i en storartad betraktelse över hur vi som människor är smärtsamt medvetna om både vår samhörighet med den komplexa natur som omger oss, samtidigt som vi verkar vara hjälplöst låsta i en skoningslös rovdrift på densamma. Och hur liten men ändå viktig ens egen roll kan vara för att bära hoppet vidare.

Lasse Garoff, svenska Yle

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)