Diskbänkstecknaren

Ulrika Linder

För två år sedan slog hon igenom med boken Återvinningscentralen. Nu samlar Ulrika Linder sina bästa teckningar gjorda under namnet Diskbänkstecknaren på instagram.

Jobbiga föräldraledigheter, tårfyllda förskolelämningar och äckliga middagar. Konfliktfyllda tandborstningar, irriterande flöjter och mysiga stunder med barnen. Med säker hand och enormt mycket humor ritar konstnären Ulrika Linder sig igenom sitt kaotiska liv som knegande småbarnsförälder. Ulrikas uttrycksfulla och detaljerade teckningar (ofta på begagnade fönsterkuvert!) ger både gapskratt och tröst.

Ulrika Linder ser detaljerna och humorn i vardagen som få andra gör. Hennes konstnärliga fingertoppskänsla för ansiktsuttryck och kroppshållning, i kombination med sinne för språk och humor, gör henne till en helt unik vardagsskildrare.

 

Utgiven februari 2023. Mjukband, 208 sidor.

SAGT OM BOKEN:

I Diskbänkstecknaren möter vi den uttrycksfulla, detaljerade och humoristiska tecknarstil som kommit att förknippas med Linder. Ett annat signum, som tillför stor äkthet till berättarrösten, är att illustrationerna kommit till på gamla fönsterkuvert och broschyrer, på baksidan av diverse informationslappar och liknande, som legat nära till hands för denna arbetande småbarnsförälder. Och det är just det livet vi får en lika ömsint vacker som brutalt komisk inblick i. Helhetsbetyg: 4

Caroline Degerfeldt i BTJ-häftet 6, 2023

PRESSBILDER:

OM Ulrika Linder

Ulrika Linder (f. 1984) är konstnär, utbildad på Valand. Hon slog igenom med Återvinningscentralen (2020) om sitt arbete på återvinningscentral. En bok som älskades av både läsare och kritiker. Den har dramatiserats och blivit utställning.
På Instagram är hon känd under namnet ”Diskbänkstecknaren” där hon tecknar ögonblicksbilder från ett kaosartat liv som knegande småbarnsförälder. Hon tecknar oftast på gamla fönsterkuvert, broschyrer eller vad som helst som finns till hands. Våren 2023 kommer hennes samlade teckningar i boken Diskbänkstecknaren.

Ulrika Linder arbetar vid sidan av sitt skapande med kreativ verksamhet för barn i Örebro Kommun.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Det hela blir som en Aniara i underjorden, där förtvivlade människor utan riktning försöker hålla ledan och meningslösheten stången.

Jerry Määttä i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)