Diana & Charlie

Elias Ericson

Diana och Charlie är 17 år, transpersoner och bästa vänner. Livet är ett enda kaos: Dianas pappa vägrar gå med på att hon ska få hormonbehandling och Charlies psykiska hälsa svänger allt fortare och farligare.

Med hjälp av varandra tar de sig igenom en vardag full av förtryck, missförstånd, alkohol och ångest. Men klarar två sköra människor att vara allt för varandra? Och vad händer när någon annan tränger in i gemenskapen?

Diana & Charlie är en serieroman full av humor, svärta och urspårade hemmafester. En berättelse om två unga människors försök att förstå sig på vänskap, kärlek och sig själva.

Utgiven april 2021. 224 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Med lyhörd dialog och spretiga men skickligt dragna pennstreck berättar Ericson en vacker historia om vänskap, kärlek och svärta. Långt ifrån allt är fult och tungt – en mänsklig värme och en stark känsla av hopp är ständigt närvarande. Helhetsbetyg 4 av 5.

Ola Hellsten i BTJ-häftet nr 12 2021

PRESSBILDER:

OM Elias Ericson

Elias Stjärne Ericson är illustratör och serietecknare, född 1994 och uppvuxen i Stockholm. I hans serier berörs ofta tematik som HBTQ och psykisk hälsa. Hans debutbok Åror utkom sommaren 2013, och hans andra serieroman Diana & Charlie utkommer april 2021.

Elias Ericson medverkar regelbundet i tidningen Galago.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Diana & Charlie

Elias Ericson

Vänskap, queer ångest, musik och alldeles för mycket sprit. Äntligen är Elias Ericsons röjiga, roliga och svarta serieroman om Diana och Charlie här!

Diana & Charlie är en otroligt stark ungdomsberättelse som inte lämnar någon oberörd och som dröjer sig kvar i ens medvetande långt efter att man lagt den ifrån sig. Elias hittar alltid rätt ord för att beskriva den fina men samtidigt destruktiva vänskapen mellan Diana och Charlie.

Andreas Mars på Shazam.se

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)