Mors dag

Klara Wiksten

I skolan ska klassen rita Mors dag-kort och fröken viskar medlidsamt till Bodil att hon kan väl rita en vanlig teckning. Lasse sitter inlåst på psyket och ordnar en begravning för sin mamma som dött ett halvsekel tidigare, eftersom han inte fick vara med och ta farväl då. När Lidia blir mamma för första gången gapar tomrummet efter hennes egen mamma större än någonsin.

Mors dag är en helt igenom fiktiv serieroman som handlar om barn som separeras från sina mammor under sina formande år. Boken öppnar upp för frågor kring vår kulturs syn på sorg och hur vi påverkas av att leva i ett samhälle där symptom på sorg ofta patologiseras eller tystas ned.

Med ett nytt personporträtt i varje kapitel ges läsaren en inblick i de olika karaktärernas liv och får följa med på en resa genom smärta, humor och sökandet efter läkning.

Kommer i mars 2024. Kartonnage, 216 sidor.

PRESSBILDER:

OM Klara Wiksten

Med de kritikerrosade serieböckerna Hjärnan darrar och Dagarna har Klara Wiksten (född 1981) etablerat sig som en av de mest intressanta och unisont hyllade serieberättarna i dag. Som poet nådde Klara Wiksten en liten men nöjd publik med diktsamlingen Sorgdikter från 2022.

Våren 2024 är Klara Wiksten aktuell med serieromanen Mors dag.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Läs mer om boken »

Mors dag

Klara Wiksten

Det här är berättelsen om mammor som dör alldeles för tidigt, men framför allt om barnen som blir kvar och växer upp. I 13 personporträtt berättar Klara Wiksten om sorg, med empati, fingerstoppskänsla och humor. Släpps 13:e mars. Recensionsdag 21:a mars.

Läs mer om boken »

Mjölk och människor

Matilda Josephson

En rolig och kärleksfull serieskildring av vardagen i en mataffär. Här möts original som Juicemannen, Pionkvinnan, Leona och den darriga damen med fluga. Och alla möter de Matilda, som sitter i kassan.
Recensionsdag 24:e januari 2024.

Ändå genomsyras Mjölk och människor av en kärlek, rentav vördnad, inför de som vågar vara annorlunda. Excentrikerna, mytomanerna, sökarna, siarna – alla får de gott om plats i Josephsons matbutik./.../Porträtten i sig är ofta inkännande, empatiska eller bara nyfikna.

Alexandra Sundqvist i Dagens Nyheter

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)