Och ofta var jag förbannad

Magnus Bard

Utförsäljningen av välfärden, Sverigedemokraternas intåg, oheliga och heliga allianser, socialdemokratiska kriser, flyktingpolitik och rasism, klimatkatastrofen och Putins Ryssland. Det och mycket mer har Magnus Bard fångat i bilder som nått miljontals svenskar. Bilder som har väckt skratt, glädje och vrede.

I Och ofta var jag förbannad samlar en av Sveriges mest välkända satirtecknare sina bästa och mest omdebatterade bilder publicerade på Dagens Nyheters ledarsida och i Kommunalarbetaren från åren 2000 till 2020. Magnus Bard tecknar fram ett Sverige och en värld i ständig förändring, alltid med en kritisk blick på makten och girigheten.

Utgiven november 2022. Kartonnage, 208 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Det blir såväl många skrattsalvor som huvudskakningar vid läsandet av denna bok. Och ofta var jag förbannad är en välkomponerad och viktig samling av en av vårt lands absolut vassaste satirtecknares alster. Helhetsbetyg: 5.    

Rickard Lindholm i BTJ-häftet nr 4, 2023

PRESSBILDER:

OM Magnus Bard

Magnus Bard (f. 1955) är illustratör och satirtecknare. Han är känd för sina politiskt kommenterande teckningar på Dagens Nyheters ledarsidor. Från 1998 till 2015 var han halvtidsanställd som tecknare på DN, därefter har han fortsatt som frilans.

Magnus Bard arbetade med Svenska Institutets världsomspännande klimatprojekt Facing the Climate i nio år, 2015 vann han EWK-priset för sitt mångåriga arbete som satirtecknare.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)