Club Lonely

Pelle Forshed

Hur tar man sig framåt när man redan har nått över kulmen? När är man egentligen passé? Och hur långt är det okej att gå i jakten på erkännande?

Bure Bergström är en självbiografisk serietecknare på dekis. Han har precis släppt boken Club lonely och väntar desperat på en recension. Allra helst från Mathias Ortiz, den credigaste recensenten av dem alla. Men Ortiz verkar hellre vilja skriva om alla andra än om Bure – och allra helst om stjärnskottet Boel Flod. Själv ser sig Bure som seriesveriges svar på Hjalmar Söderberg, och han är beredd att gå långt över gränsen för att kräva sin uteblivna geniförklaring. Men långsamt tvingas Bure inse att hans självbiografiska serier är smärtsamt ute, vågen är förbi, och nu återstår bara att hålla sig flytande i branschen. Men hur?

Pelle Forsheds bok Club lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger och den klara linjen tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Club lonely är, som Bure Bergström själv beskriver det, ”En rasande uppgörelse med medelklassen och hela den där skiten…”. Samtidigt är den ett ljuvt kärleksbrev till självbiografin och seriernas värld.

Kommer i september 2024. Mjukband med flik,

PRESSBILDER:

OM Pelle Forshed

Pelle Forshed är född 1974 i Örebro, serieskapare och barnboksillustratör. Han är tecknaren bakom långköraren Stockholmsnatt och har regelbundet medverkat i tidningar som Svenska Dagbladet, Arbetaren och Galago. 2018 släppte han den hyllade serieromanen Under tiden på Kartago förlag. 2024 är han aktuell med Club Lonely på Galago.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)