Jag älskar Astrid Lindgren

Elin Lucassi

Läs ett smakprov här!

Ylva har nyligen blivit fråntagen sitt barn. Hon ser tecken och samband överallt. Nummer. Namn. Situationer. I sitt psykotiska tillstånd kopplar hon ihop sitt liv med Astrid Lindgrens. Hon känner själsligt band till kvinnan som liksom hon blev separerad från sin son.

För att närma sig Astrid skaffar hon plats på en guidad rundtur i hennes hem. Där stjäl hon ett par glasögon som ligger på hyllan ovanför Astrids säng och börjar bära dem. Hon har inget synfel men den förvrängda tillvaron känns tryggare och mer normal än den faktiska verkligheten. Långsamt men stadigt förskjuts gränserna för vad som är normalt.

Elin Lucassis Jag älskar Astrid Lindgren är en originell och rörande serieberättelse med fantastiskt driv.

Så här säger Elin Lucassi själv om hur hon fick idén till boken:

Det började med att jag gick på en guidad visning i Astrid Lindgrens hem. Hela gruppen hamnade gemensamt i ett tillstånd av vördnad på något vis. Jag har ett foto där hela besöksgruppen andäktigt står vid den slitna fläcken i golvet vid Astrids säng. Som att vi stod vid en helig plats. Jag var också uppfylld.
 
Det var intressant med krocken mellan det andäktigt nästan religiösa och det vardagliga. ”Här är en skål från Jeltsin och här ligger hennes gamla locktång och en korsordsbilaga.” Dessutom har Astrids lägenhet vinklar och vrår och draperier och hemliga hörn som väcker tankarna att ”här skulle man vilja stanna kvar över natten.”

Utgiven oktober 2023. Mjukband med flik, 160 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Huvudkaraktärens psykiska mående blir allt sämre och kulminerar i slutet av serien i tragedi. Ett väldigt läsvärt inlägg /.../ ritat med Lucassis igenkännliga tecknarstil. Helhetsbetyg: 4.

Sanne Persson, BTJ-häftet 23, 2023

OM Elin Lucassi

Elin Lucassi (född 1977) har givit ut de feministiska humorböckerna Jag är den som är den och Synd på Kartago förlag. Hon blev känd för en stor publik med sina samtidskommenterande satirteckningar på sajten Politism med en kvarts miljon läsare i veckan, har stående uppdrag för flera tidskrifter och står bakom historiens enda tecknade omslag till tidningen Mitt i Stockholm. Hon tecknar även regelbundet sin självbiografiska humorstrip ”Rit-Lucassi”. 2019 släppte hon på Galago förlag den hyllade, tecknade långnovellen Ert blod på mina broddar.

I mars 2020 började Elin Lucassi föra en tecknad dagbok om livet under Coronapandemin. Ett år senare kom den kritikerrosade Karantändagboken ut på Galago.

Hösten 2023 är Elin Lucassi åter bokaktuell, nu med seriekortromanen Jag älskar Astrid Lindgren. Boken handlar om en kvinna som blivit fråntagen sitt barn och i sin sorg går in i en psykos som gör henne besatt av Astrid Lindgren.

För högupplösta pressbilder, kontakta sofia.olsson@ordfrontforlag.se


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)