Frälsning och galenskap

Livets ord del två: Förnyad & befriad

Thomas Arnroth

Tjugo år efter att han sa tack och hej till Ulf Ekman berättar journalisten Thomas Arnroth hela sin historia om de tio år då han som ung var en del av Livets ord. Hur han gick från basketspelande yngling till extremkristen moralist som ville frälsa världen och skrev böcker om rockmusikens faror.

I första delen (2017) berättar Thomas hur han blir frälst. I Livets ord del två får vi följa med hans liv och karriär i i församlingen, då Livets ord var som allra störst och till och med Carola var med. Thomas Arnroth avancerade snabbt i församlingens hierarki och blev en av Ulf Ekmans närmaste medarbetare.

Livets ord del två – förnyad och befriad innehåller förutom Arnroths självbiografiska tecknade berättelse, även mängder av pressklipp och fördjupande texter om Livets ords barnaga-kris, om Arnroths karriär som kristen reporter och om de pastorer som beundrades inom Livets ord. Vad sysslar de med i dag? Thomas Arnroth gör skäl för utmärkelsen Årets journalist när han klär av de forna moralisterna och berättar om ekonomiska oegentligheter, hybris och dubbelmoral.

Livets ord är en unik inblick i ett av våra mest omtalade religiösa fenomen i modern tid. En fantastisk berättelse som är sorglig, vacker, knäpp och väldigt rolig.

Utgiven oktober 2018. Mjukband, 186 sidor.

PRESSBILDER:

OM Thomas Arnroth

Thomas Arnroth (född 1964) har varit journalist hela sitt liv. Han har skrivit för TT och Aftonbladet, men är kanske mest känd som spelrecensent i Gomorron Sverige och journalist på KIT. 2016 fick han utmärkelsen Årets journalist.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Alla böcker »

Kalendarium

GALAGOFESTEN PÅ PUSTERVIK

Den röjigaste och roligaste festen under Bokmässan i Göteborg!
På stora scen: Vasas flora och Fauna
Under kvällen: Författarsamtal och uppläsningar av och med Liv Strömquist, My Palm, Johan Wanloo, Olivia Bergdahl m fl.

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Box 17506
118 91 Stockholm
Besöksadress: Fiskargatan 8
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Box 17506
118 91 Stockholm
Besöksadress: Fiskargatan 8
Telefon: 0704-74 18 86 kl 9-17
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se

 

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05