Luta sig mot vinden

Rakhsha Razani

Rakhshas make blir allvarligt skadad i en bilolycka och kort därpå drabbas hennes syster av cancer. Rakhshas tillvaro skakas i grunden, men det finns ont om tid att grubbla när hon alltid måste skynda mellan jobbet, hemmet och sjukhuset. Samtidigt verkar hela världen stå i brand med politiska svårigheter som påminner henne om sitt tidigare liv i Iran. Vem ska ta hand om allt, när både hennes man och syster ligger i sjukhussängar? Vem ska hon luta sig mot? Vem ska rädda världen?

I Luta sig mot vinden skriver, ritar och bearbetar Rakhsha Razani sin personliga kris likväl som omvärldens kaos. Det är en både vacker och melankolisk skildring om förlust, smärta och oro. Men det är också en hoppfull och rolig berättelse om den värme som ligger bevarad i minnen och att finna styrka även när det känns som att man bara har vinden att luta sig mot.

 

 

Utgiven maj 2020. Mjukband med flikar, 120 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Razanis bildvärld pendlar mellan finstämd realism och febriga gestaltningar av människors plåga i en obarmhärtig vardag. Som uppriktig livsskildrare är hon enastående. Helhetsbetyg: 5

Ingvar Engvén, BTJ-häftet nr 13, 2020

PRESSBILDER:

OM Rakhsha Razani

Rakhsha Razani, född 1951 i Teheran, är sedan 1986 bosatt i Uppsala. Hon har studerat grafisk design vid universitetet i Teheran och läst konsthistoria i Leeds. Hon är nyligen pensionerad bildlärare och driver det egna företaget Artomedia.

Hon debuterade som serietecknare på Galago med boken Var ska jag lägga mitt huvud 2015. Hennes andra bok heter Luta sig mot vinden och kommer ut under våren 2020.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Luta sig mot vinden

Rakhsha Razani

Vem kan man luta sig mot när allt verkar gå sönder? Rakhsha Razani är äntligen tillbaka med en vacker och innerlig tecknad roman om livet, döden och kärleken.

Rakhshas hjärtskärande illustrationer ackompanjeras lugnt och värdigt av hennes underbart poetiska prosa i livets berochdalbana i en bok som berör. Luta sig mot vinden är en bok om smärta, men också härliga minnen, hopp och vissheten att livet går vidare.

Andreas Mars på Shazam.se

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

Stockholms Internationella Seriefestival

Pandemin har tvingat ut vårens stora seriefestival på nätet! Misströsta ej.

Den 30–31 maj kan alla serieälskare följa festivalens livestreamade program på Kulturhuset Stadsteaterns webbplats och Facebooksida. Det blir en fullspäckad festivalhelg med både livesända och förinspelade inslag där både svenska och internationella serieskapare medverkar. Programvärdar är Bitte Andersson och Anders Lundgren som samtalar i studion med bland andra Elin Luassi, Fabian Göranson, Nina Hemmingsson, Moa Romanova och Knut Larsson.

I förinspelade inslag får publiken även möta internationella storheter som Simon Hanselmann (Inkörsporten, AUS/USA) i en intervju med Simon Gärdenfors,

Läs mer »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 kl 9-17
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)