Luta sig mot vinden

Rakhsha Razani

Rakhshas make blir allvarligt skadad i en bilolycka och kort därpå drabbas hennes syster av cancer. Rakhshas tillvaro skakas i grunden, men det finns ont om tid att grubbla när hon alltid måste skynda mellan jobbet, hemmet och sjukhuset. Samtidigt verkar hela världen stå i brand med politiska svårigheter som påminner henne om sitt tidigare liv i Iran. Vem ska ta hand om allt, när både hennes man och syster ligger i sjukhussängar? Vem ska hon luta sig mot? Vem ska rädda världen?

I Luta sig mot vinden skriver, ritar och bearbetar Rakhsha Razani sin personliga kris likväl som omvärldens kaos. Det är en både vacker och melankolisk skildring om förlust, smärta och oro. Men det är också en hoppfull och rolig berättelse om den värme som ligger bevarad i minnen och att finna styrka även när det känns som att man bara har vinden att luta sig mot.

 

 

Utgiven maj 2020. Mjukband med flikar, 120 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Razanis bildvärld pendlar mellan finstämd realism och febriga gestaltningar av människors plåga i en obarmhärtig vardag. Som uppriktig livsskildrare är hon enastående. Helhetsbetyg: 5

Ingvar Engvén, BTJ-häftet nr 13, 2020

PRESSBILDER:

OM Rakhsha Razani

Rakhsha Razani, född 1951 i Teheran, är sedan 1986 bosatt i Uppsala. Hon har studerat grafisk design vid universitetet i Teheran och läst konsthistoria i Leeds. Hon är nyligen pensionerad bildlärare och driver det egna företaget Artomedia.

Hon debuterade som serietecknare på Galago med boken Var ska jag lägga mitt huvud 2015. Hennes andra bok heter Luta sig mot vinden och kommer ut under våren 2020.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Alla böcker »

Kalendarium

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)