Mjölk och människor

Matilda Josephson

Läs ett smakprov här!

Vad är en bra kund? Inget som intresserar Matilda Josephson i alla fall! I Mjölk och människor presenteras en brokig skara människor som på ett eller annat sätt blåser liv i ett rum som annars bara består av konserver, frukt och grönt och mejeriprodukter till salu.

En matbutik blir genom sina kunder och sin personal mer än en plats för att skaffa föda. Det blir en interaktiv teater där fjärde väggen är så hårt bruten att alla måste vara med.

Ägg kan krossas i affekt. En arg småbarnspappa, en naken kvinna och en villrådig burksoppsköpare kan hamna i vild konflikt. Det är en plats där den som vägrar lyssna på andra blir fångad av en främling med håv och en arbetsplats som kan inspirera en avtrubbad kassörska att seriedebutera.

Mjölk och människor är en rolig och rörande arbetsplatsskildring och en hyllning till alla som kämpar för att passa in.

 

Utgiven januari 2024. Dansk band, 140 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Josephson skildrar med både skärpa och värme dessa möten och människoöden. Hon har verkligen fångat servicepersonals unika blick på omvärlden med både bild och språk. Mjölk och människor är en nutidsbetraktelse som kommer att väcka både träffsäker igenkänning och flera goda skratt hos läsaren. Helhetsbetyg: 4.

Camilla Bergvall i BTJ nr 2, 2024

PRESSBILDER:

OM Matilda Josephson

Matilda Josephson (född 1997 i Stockholm) är serietecknare som återkommande publicerats i tidningen Galago. Hon är utbildad på Serieskolan i Malmö och har jobbat på diverse matbutiker genom åren.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Läs mer om boken »

Mors dag

Klara Wiksten

Det här är berättelsen om mammor som dör alldeles för tidigt, men framför allt om barnen som blir kvar och växer upp. I 13 personporträtt berättar Klara Wiksten om sorg, med empati, fingerstoppskänsla och humor. Släpps 13:e mars. Recensionsdag 21:a mars.

Läs mer om boken »

Mjölk och människor

Matilda Josephson

En rolig och kärleksfull serieskildring av vardagen i en mataffär. Här möts original som Juicemannen, Pionkvinnan, Leona och den darriga damen med fluga. Och alla möter de Matilda, som sitter i kassan.
Recensionsdag 24:e januari 2024.

Ändå genomsyras Mjölk och människor av en kärlek, rentav vördnad, inför de som vågar vara annorlunda. Excentrikerna, mytomanerna, sökarna, siarna – alla får de gott om plats i Josephsons matbutik./.../Porträtten i sig är ofta inkännande, empatiska eller bara nyfikna.

Alexandra Sundqvist i Dagens Nyheter

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)