Ny utgåva

Nattbarn

Hanna Gustavsson

Iggy är 14 år och vill helst vara ifred med sin dator. När hon inte är upptagen med att googla könsorgan hänger hon på olika forum under aliaset ”Nattbarn”. Det är hennes tillflykt från en mördande tråkig tonårstillvaro och en mamma som precis blivit ihop med den otroligt irriterande Bosse.

Nattbarn är en serieroman som med perfekt tonträff låter oss tränga under huden på en hårdrocksälskande tonårstjej full av integritet, vilja och tristess. Hanna Gustavssons  uttrycksfulla teckningar och personliga berättarstil gör Nattbarn till en samtida serieklassiker, den belönades med Urhunden för bästa serieroman 2014 och filmatiserades 2016.

Hanna Gustavsson är född 1985 och uppvuxen i Solna, utbildad på Konstfack. Nattbarn är hennes debutbok och kom ut första gången 2013. Denna utgåva innehåller bilder ur filmen ”Nattbarn” och en text av regissören Sanna Lenken.

Läs mer om Iggy i uppföljaren Iggy 4-ever, också den i ny utgåva.

Utgiven juni 2019. Mjukband, 196 sidor.

PRESSBILDER:

OM Hanna Gustavsson

Hanna Gustavsson (född 1985) är uppvuxen i Solna. Hon har studerat på Konstfack. Hon arbetar främst med illustration och serier men det händer även att hon bygger saker. 2013 utkom Nattbarn som är hennes debut i bokform och 2017 blev serieromanen en novellfilm i regi av Sanna Lenken.

2014 års Urhundenpris för 2013 års bästa originalsvenska seriebok tilldelades Nattbarn av Hanna Gustavsson, med motiveringen: ”Styrkan i Hanna Gustavssons debutalbum Nattbarn ligger i händelseförloppets undvikande av klichéer och dess lågmälda men förtätade dramatik, samt miljöskildringens detaljrikedom som tar form i ett uttrycksfullt och personligt visuellt berättande. Det slutna rum som tonåringen bygger kring sig själv och världen utanför med sina hot och lockelser tecknas fängslande och övertygande.”

”Nattbarn är en av de mest spektakulära debuter jag har sett maken till på länge, både i berättarförmåga och egensinning, konstnärlig tecknarstil.” – recension i Litteraturmagazinet

2015 kom Iggy 4-ever – en fristående fortsättning på Gustavssons prisbelönta debut Nattbarn.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Ute nu!

Mörkt album

Coco Moodysson

Mörkt album är en bok om att irra omkring och aldrig hitta vägen. Om en man som kollapsar, ett barn som vägrar äta, en akvarellkurs på Folkets hus och en ansökan till Polishögskolan. Och en hel del annat. Den är rolig, charmig och sympatisk.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

Recensionsdag Mörkt album

Första recensionsdag för Coco Moodyssons Mörkt album.

Läs mer »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 kl 9-17
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)