Ingenting känns längre riktigt kul

David Wiberg

Ingenting känns längre riktigt kul av David Wiberg är en bedräglig humorbok och en ångestladdad coffeetable-bok. Den ser först ut som en rolighetsbok med fiffiga fotografier på knäppa skyltar men skenet bedrar, som alltid i David Wibergs konstnärliga universum.

Under tramset lurar ett förvirrat mörker: En tysk läkare som hotar med polisanmälan, en förälder som försöker få kontakt med sitt vuxna barn och en skämtar som inte kan sluta skämta, trots att det inte längre är kul. Tillsammans berättar bilderna en historia om sorg, ensamhet, skam, hybris och kärlek.

Ingenting känns längre riktigt kul föddes ur David Wibergs instagramkonto där han publicerat lätt förvrängda bilder av verkligheten.

Utgiven augusti 2018. Flexband,

SAGT OM BOKEN:

Så här är det: David Wiberg är en gud för mig.

Nils Palmeby i Borlänge tidning

Allra mest rörande är breven från en mamma till en Pella, som inte längre vill höra av henne. Där märks den författare som är så briljant i sina skildringar av tonårstjejen Linnea.

Lina Kalmteg i Sydsvenskan

PRESSBILDER:

OM David Wiberg

David Wiberg (f. 1973) är skådespelare, författare, komiker och konstnär. Han är känd från SVT:s julkalender 2017, det kultförklarade humorkollektivet Varanteatern och för teaterpubliken med föreställningar som Här kommer alla känslorna på en och samma gång och Det gulliga pojkslemmot. Han hade även en hyllad biroll i filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

David slog igenom som författare med kritikerrosade Dagboksanteckningar från ett källarhål 2013. Han tilldelades priset för Årets humorprestation på Humorgalan 2016, för sin roll i Boy Machine (TV4).


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Ute nu!

Mörkt album

Coco Moodysson

Mörkt album är en bok om att irra omkring och aldrig hitta vägen. Om en man som kollapsar, ett barn som vägrar äta, en akvarellkurs på Folkets hus och en ansökan till Polishögskolan. Och en hel del annat. Den är rolig, charmig och sympatisk.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

Olivia Skoglund på Bokmässan Play

Serietecknaren Olivia Skoglund berättar med lätthet, svart humor och svängiga teckningar om en pågående könstransition. Varför vill jag bli tjej, det verkar ju så jobbigt? Ska jag vara glad eller ledsen för att män visslar efter mig på stan? Varför hanterar jag allt jobbigt med att skämta om det? I ett samtal med Susanne Olbing, präst, kaplan och församlingsherde i domkyrkan Göteborg.

Läs mer »

Recensionsdag Mörkt album

Första recensionsdag för Coco Moodyssons Mörkt album.

Läs mer »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 kl 9-17
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)