Fattigt skryt

Cecilia Vårhed

Älskling blir bedragen och måste dumpa sig själv på telefon eftersom hennes pojkvän är för feg för att göra slut. Med hjälp av smågodis, dekadenta äventyr och sitt medberoende kompisgäng gör hon allt för att ta sig igenom hjärtesorgen.

Vännerna är ett minst sagt brokigt gäng. Det är Älskling och den snälla Giraffa. Den nervösa Mållgan, som dejtar sin nya intergalaktiska krigsflickvän Love Warrior fastän han egentligen är superkär i polyamorösa Ingrid, och så ankan Alfons som ständigt är på jakt efter nya kickar.

Älskling gör det man måste för att gå vidare, som att gå på dejter som genast går åt helvete. Hon blir dessutom bostadslös! Och så jobbar hon en extremt kort period som arbetsförmedlare. Helt enkelt är Fattigt skryt en trippad generationsroman som handlar om att nå botten och behöva hantera en allt på en gång. Men… kanske en annan dag?

 

Utgiven augusti 2023. Mjukband med flik, 232 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Berättelserna känns ibland realistiska, ibland mer surrealistiska, och färgläggningen verkar mer inriktad på att avspegla känslor än att skapa mimesis. En ypperlig debutbok, med ett bra berättardriv och en mycket personlig stil. Helhetsbetyg: 4.

Fredrik Strömberg i BTJ-häftet 17, 2023

När hon /.../ äntligen debuterar gör hon det med bravur. Fattigt skryt är trots sin titel ett lyxigt album om havererande kärlek, men kanske än mer om vännerna som finns där och fångar en när man faller.

Alexandra Sundqvist i Tecknaren

PRESSBILDER:

OM Cecilia Vårhed

Cecilia Vårhedär född 1996 och bor i Årsta i Stockholm. Hon har studerat på Serieskolan i Malmö och på Konstfack. Cecilia Vårhed har återkommande publicerat sina serier i tidningar som Det grymma svärdet, Brand och Galago. Hon har också medverkat i amerikanska Fantagraphics serieantologi NOW. Fattigt skryt är hennes debutbok.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Det hela blir som en Aniara i underjorden, där förtvivlade människor utan riktning försöker hålla ledan och meningslösheten stången.

Jerry Määttä i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)