Fattigt skryt

Cecilia Vårhed

Älskling blir bedragen och måste dumpa sig själv på telefon eftersom hennes pojkvän är för feg för att göra slut. Med hjälp av smågodis, dekadenta äventyr och sitt medberoende kompisgäng gör hon allt för att ta sig igenom hjärtesorgen.

Vännerna är ett minst sagt brokigt gäng. Det är Älskling och den snälla Giraffa. Den nervösa Mållgan, som dejtar sin nya intergalaktiska krigsflickvän Love Warrior fastän han egentligen är superkär i polyamorösa Ingrid, och så ankan Alfons som ständigt är på jakt efter nya kickar.

Älskling gör det man måste för att gå vidare, som att gå på dejter som genast går åt helvete. Hon blir dessutom bostadslös! Och så jobbar hon en extremt kort period som arbetsförmedlare. Helt enkelt är Fattigt skryt en trippad generationsroman som handlar om att nå botten och behöva hantera en allt på en gång. Men… kanske en annan dag?

 

Utgiven augusti 2023. Mjukband med flik, 232 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Berättelserna känns ibland realistiska, ibland mer surrealistiska, och färgläggningen verkar mer inriktad på att avspegla känslor än att skapa mimesis. En ypperlig debutbok, med ett bra berättardriv och en mycket personlig stil. Helhetsbetyg: 4.

Fredrik Strömberg i BTJ-häftet 17, 2023

PRESSBILDER:

OM Cecilia Vårhed

Cecilia Vårhedär född 1996 och bor i Årsta i Stockholm. Hon har studerat på Serieskolan i Malmö och på Konstfack. Cecilia Vårhed har återkommande publicerat sina serier i tidningar som Det grymma svärdet, Brand och Galago. Hon har också medverkat i amerikanska Fantagraphics serieantologi NOW. Fattigt skryt är hennes debutbok.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Den naturliga komedin

Ulla Donner

I Finlandiaprisade Ulla Donners Den naturliga komedin rör sig ett vilset löv och en dryg svamp genom helvetets olika kretsar av ödsliga kalhyggen. RECENSIONSDAG: 14:e september 2023.

Alltsammans utmynnar i en storartad betraktelse över hur vi som människor är smärtsamt medvetna om både vår samhörighet med den komplexa natur som omger oss, samtidigt som vi verkar vara hjälplöst låsta i en skoningslös rovdrift på densamma. Och hur liten men ändå viktig ens egen roll kan vara för att bära hoppet vidare.

Lasse Garoff, svenska Yle

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)