Fattigt skryt

Cecilia Vårhed

Älskling blir bedragen och måste dumpa sig själv på telefon eftersom hennes pojkvän är för feg för att göra slut. Med hjälp av smågodis, dekadenta äventyr och sitt medberoende kompisgäng gör hon allt för att ta sig igenom hjärtesorgen.

Vännerna är ett minst sagt brokigt gäng. Det är Älskling och den snälla Giraffa. Den nervösa Mållgan, som dejtar sin nya intergalaktiska krigsflickvän Love Warrior fastän han egentligen är superkär i polyamorösa Ingrid, och så ankan Alfons som ständigt är på jakt efter nya kickar.

Älskling gör det man måste för att gå vidare, som att gå på dejter som genast går åt helvete. Hon blir dessutom bostadslös! Och så jobbar hon en extremt kort period som arbetsförmedlare. Helt enkelt är Fattigt skryt en trippad generationsroman som handlar om att nå botten och behöva hantera en allt på en gång. Men… kanske en annan dag?

 

Utgiven augusti 2023. Mjukband med flik, 232 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Berättelserna känns ibland realistiska, ibland mer surrealistiska, och färgläggningen verkar mer inriktad på att avspegla känslor än att skapa mimesis. En ypperlig debutbok, med ett bra berättardriv och en mycket personlig stil. Helhetsbetyg: 4.

Fredrik Strömberg i BTJ-häftet 17, 2023

När hon /.../ äntligen debuterar gör hon det med bravur. Fattigt skryt är trots sin titel ett lyxigt album om havererande kärlek, men kanske än mer om vännerna som finns där och fångar en när man faller.

Alexandra Sundqvist i Tecknaren

PRESSBILDER:

OM Cecilia Vårhed

Cecilia Vårhedär född 1996 och bor i Årsta i Stockholm. Hon har studerat på Serieskolan i Malmö och på Konstfack. Cecilia Vårhed har återkommande publicerat sina serier i tidningar som Det grymma svärdet, Brand och Galago. Hon har också medverkat i amerikanska Fantagraphics serieantologi NOW. Fattigt skryt är hennes debutbok.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Jag älskar Astrid Lindgren

Elin Lucassi

En vacker, originell och mardrömsllik serieroman om en desperat kvinna som blir besatt av Astrid Lindgren. Släpps 30:e oktober. RECENSIONSDAG: 9:e november 2023.

Trots svärtan kan denna lilla serieroman ändå läsas som en solidarisk skildring, en uppmaning till medmänsklighet. Elin Lucassis tecknarstil har funnit sin form redan tidigare, med sina varierade rutor och filmiska växlande mellan perspektiven. Och jag hoppas att hon aldrig upphör med de karaktäristiska gapande munnarna i profil. Som om världen kunde slukas hel.

Ulrika Stahre i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)