Fattigt skryt

Cecilia Vårhed

Älskling blir bedragen och måste dumpa sig själv på telefon eftersom hennes pojkvän är för feg för att göra slut. Med hjälp av smågodis, dekadenta äventyr och sitt medberoende kompisgäng gör hon allt för att ta sig igenom hjärtesorgen.

Vännerna är ett minst sagt brokigt gäng. Det är Älskling och den snälla Giraffa. Den nervösa Mållgan, som dejtar sin nya intergalaktiska krigsflickvän Love Warrior fastän han egentligen är superkär i polyamorösa Ingrid, och så ankan Alfons som ständigt är på jakt efter nya kickar.

Älskling gör det man måste för att gå vidare, som att gå på dejter som genast går åt helvete. Hon blir dessutom bostadslös! Och så jobbar hon en extremt kort period som arbetsförmedlare. Helt enkelt är Fattigt skryt en trippad generationsroman som handlar om att nå botten och behöva hantera en allt på en gång. Men… kanske en annan dag?

 

Utgiven augusti 2023. Mjukband med flik, 232 sidor.

SAGT OM BOKEN:

Berättelserna känns ibland realistiska, ibland mer surrealistiska, och färgläggningen verkar mer inriktad på att avspegla känslor än att skapa mimesis. En ypperlig debutbok, med ett bra berättardriv och en mycket personlig stil. Helhetsbetyg: 4.

Fredrik Strömberg i BTJ-häftet 17, 2023

När hon /.../ äntligen debuterar gör hon det med bravur. Fattigt skryt är trots sin titel ett lyxigt album om havererande kärlek, men kanske än mer om vännerna som finns där och fångar en när man faller.

Alexandra Sundqvist i Tecknaren

PRESSBILDER:

OM Cecilia Vårhed

Cecilia Vårhedär född 1996 och bor i Årsta i Stockholm. Hon har studerat på Serieskolan i Malmö och på Konstfack. Cecilia Vårhed har återkommande publicerat sina serier i tidningar som Det grymma svärdet, Brand och Galago. Hon har också medverkat i amerikanska Fantagraphics serieantologi NOW. Fattigt skryt är hennes debutbok.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Läs mer om boken »

Mors dag

Klara Wiksten

Det här är berättelsen om mammor som dör alldeles för tidigt, men framför allt om barnen som blir kvar och växer upp. I 13 personporträtt berättar Klara Wiksten om sorg, med empati, fingerstoppskänsla och humor. Släpps 13:e mars. Recensionsdag 21:a mars.

Läs mer om boken »

Mjölk och människor

Matilda Josephson

En rolig och kärleksfull serieskildring av vardagen i en mataffär. Här möts original som Juicemannen, Pionkvinnan, Leona och den darriga damen med fluga. Och alla möter de Matilda, som sitter i kassan.
Recensionsdag 24:e januari 2024.

Ändå genomsyras Mjölk och människor av en kärlek, rentav vördnad, inför de som vågar vara annorlunda. Excentrikerna, mytomanerna, sökarna, siarna – alla får de gott om plats i Josephsons matbutik./.../Porträtten i sig är ofta inkännande, empatiska eller bara nyfikna.

Alexandra Sundqvist i Dagens Nyheter

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)