Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. De tjänar 100 kronor här, en femtiolapp där, de lurar åt sig nittiotusen från en försvunnen gamling och allting går alltid till hyra, Klarna och Sergel inkasso. Det är dyrt att leva i gig-ekonomins tid.

I en värld där alla sociala skyddsnät är nedmonterade och utsålda har John och Morris bara varandra att luta sig emot, om ens det. Tillsammans kör de hästfoder till Gävle, städar »herrklubbar« i Norge och säljer fryspizzor på sin hemmasnickrade pizzeria. Allting under devisen »Hellre fattig och vettig än rik och en jävla idiot«.

Folkbokförd i rännstenen är den andra serieromanen om karaktärerna Morris, John och Hunter. Det är en flippad färd genom en surrealistisk samtid. I desperata och vilda seriehistorier levererar Tommy Sundvall en rasande kritik av gig-ekonomin och klassamhället. Det är vackert, vidrigt, helt bisarrt och hysteriskt kul.

Kommer i augusti 2024. Mjukband med flik, 256 sidor.

OM Tommy Sundvall

Tommy Sundvall är född 1988, bor i Kramfors och har gett ut fanzinen ”Paddsatan” och ”Revkrematoriet” i över tio år. Han medverkar regelbundet i tidskrifterna Brand och Det grymma svärdet. Han debuterade med På äventyr i senkapitalismen på Galago 2022. Delar av boken har publicerats som följetong i tidningen Arbetaren. Hösten 2024 är Tommy aktuell med Folkbokförd i rännstenen, en fristående uppföljare till På äventyr i senkapitalismen.

Till vardags arbetar Tommy Sundvall på mack. Han har ett förflutet på lager, callcenter, i tidningsbranschen, som svartstädare och som tjänsteman inom livsmedelsindustrin.


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)