Galagokalendern!

Furmarks huskalender 2025

Anneli Furmark

När den hyllade serieskaparen Anneli Furmark tecknar serier är människor och relationer i fokus. Som bildkonstnär fångar hon i stället landskap, vacker tomhet och stämningar. Några människor syns inte till. Det är stillbilder av platser som kanske är helt övergivna, eller så har någon just passerat och försvunnit ur bild.

Februarikala träd kastar sina skuggor över en funkisfasad, ett pyttelitet hus hukar under svarta granar i skogsbrynet. En hyreslänga i blekt gatlyktesken sedd genom svartrandiga persienner. Ett slags andningspauser i bebyggelsen.

Furmarks huskalender innehåller 12 fantastiska bildkonstverk av hus. Motiven är hämtade från framför allt Västerbotten och Ångermanland, men också västkusten och Stockholmsförorter. Tekniken är blandad; kritor, färgpennor och akvarell.

Furmarks huskalender fungerar som en väggkalender under hela 2025, men bilderna kan sedan ramas in och bli konstverk som räcker under många år.

Kommer i augusti 2024. Häftad, 24 sidor.

PRESSBILDER:

OM Anneli Furmark

Anneli Furmark är född 1962, uppvuxen i Luleå och en av Sveriges mest prisade serieskapare. Hon debuterade 2002 och har sedan dess producerat en lång rad seriealbum, varav fyra belönats med Urhundenpriset för bästa svenska serieroman. Hennes böcker är översatta till flera språk. 2020 utkom den hyllade Gå med mig till hörnet på Galago.

Anneli Furmark är utbildad på Konsthögskolan i Umeå. Hon bor och arbetar i Umeå och Nordingrå.

Hösten 2024 utkommer hon med den tecknade novellsamlingen Kattflickan och andra berättelser.

Författarfoto: Anna Drvnik


Alla våra böcker


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)