Liv Strömquist

"Liv Strömquist är folkbildaren med fotnotsiver som vägrar dra i crazyhandbromsen. Hänsynslöst sträng och utan tid för diskretion förvandlar hon avancerade samhällsteorier till begripliga strippar som får ilskan att spritta av skratt." - Aftonbladet

Liv Strömquist slog igenom med med buller och bång med succédebuten Hundra procent fett (2006) och följde upp denna med med Drift (2007). 2008 kom nästa album, Einsteins fru.

Hon är idag en av landets mest etablerade serietecknare. Man kan även höra henne i P3:s Tankesmedjan och hon har medverkat i bland annat Aftonbladet, Galago, Ordfront Magasin, Handelsnytt, Bang och DN På stan. 2009 års Liv Strömquist-kalender, Tolv tröttsamma typer, blev en stor försäljningsframgång. Kalendern för 2010 hette Månadens manshora, där varje månad är illustrerad med en serie om en känd man som utmärkt sig för lösaktighet. 2010 kom hennes album Prins Charles känsla, som blev en stor succé både bland läsare och kritiker. Serieboken Ja till Liv, utkom i september 2011, och är en ABC-bok - Strömquist-style. Liv har även gjort succé med sin föreställning Liv Strömquist tänker på dig som i januari 2014 hade urpremiär på Unga Dramaten/Elverket.

2014 ger Galago ut Livs seriebok Kunskapens frukt - som handlar om det som brukar kallas för ”det kvinnliga könsorganet”.

Recension av Kunskapens frukt i Dagens Nyheter

Se Babels intervjuer med Liv från 2014 och från hösten 2011

Intervjuer med Liv i Nyhetsmorgon och i Gomorron Sverige

Liv har även en podcast

Högupplösta bilder: 
Liv Strömquist 1 Fotograf: Caitlin Mooney
Liv Strömquist 2 Fotograf: Caitlin Mooney
Liv Strömquist 3 Fotograf: Livia Rostovanyi
Liv Strömquist 4 Fotograf: Livia Rostovanyi
Liv Strömquist 5 Fotograf: Livia Rostovanyi