Galago 140

Hej på er,

 

Hoppas ni lyckats hålla er friska och inte tappat modet alltför mycket sedan sist vi hördes av. Nya Galago handlar om det där. Det. Det som allting i hela världen handlat om under hela 2020 i princip. Coronakrisen. Vi velade lite kring om vi skulle göra något om det och i så fall hur? Eller ska vi strunta i det helt? Vi landade till slut i att vi inte bara ska “göra nåt om det”, vi gör en hel tidning om det. Galago 140 är tänkt att fungera som en tidskapsel om coronakrisen 2020. Om ett, tio eller tjugo år ska man kunna ta upp nummer 140 och läsa det som ett tidsdokument i serieformat om det vi lever i just nu. Alla tänkbara aspekter av coronakrisen målas upp: myndighetsperspektivet, ekonomisk historia, individens utsatthet, tristessen, hemarbetet, hygienkraven och mycket mycket mer. Det mesta med humor, en del med svärta. Som vanligt i Galago, med andra ord.

En förälder ska ju inte favorisera något av sina barn, men om vi måste välja med en pistol mot huvudet så skulle vi på redaktionen säga att detta nog är det bästa numret av Galago hittills faktiskt. Missa inte det här historiska numret, prempa nu!

 

Medverkande Galago 140:

Lotta Sjöberg
Martin Piazzolla
Lisa Ewald
Fanny Agazzi
Alma Thörn
Johan Wanloo
Elin Lucassi
Kolbeinn Karlsson
Erika Petersson
Kalle Landegren
Tom Karlsson
Bim Eriksson
Elias Ericsson
David Wiberg
Julia Hansen
Matilda Josephson
David Liljemark
Ella Jax
Karolina Bång
Sofia Olsson

Utgiven juni 2020.


Galagonummer


aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Karantändagboken

Elin Lucassi

I mars 2020 börjar Elin Lucassi föra tecknad dagbok om livet under pandemin, med allt vad det innebär av hemmajobb, mjukbyxor, isolering, tristess och oro. Karantändagboken är ett unikt stycke extremt samtida samtidshistoria.

Läs mer om boken »

Rapport från en soptipp!

Återvinningscentralen

Ulrika Linder

Återvinningscentralen. Många har varit där. Slängt, sorterat, svurit. Sedan lämnat platsen med en känsla av lättnad. Men hur är det att jobba där? Ulrika Linder vet, och i den här boken skildrar hon sin jobbvardag på kommunal återvinningscentral.

Varje dag bär på något nytt. En inlämnad sprängdeg. Dödligt gift i flaska. Eller skinnet av en hel nilkrokodil som leder till samtal med Skansen om hotade arter. En ny arbetsskildrare och humorist är född. Ren, alldeles ren, läsglädje.

Anneli Jordahl i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)