Höstens böcker

3 juni, 2024  Okategoriserade

Tommy Sundvall är tillbaka med Folkbokförd i rännstenen och nya äventyr med John, Morris och Hunter. Dessutom kommer Pelle Forshed med den fantastiska serieromanen Club Lonely, och Anneli Furmark bjuder på mystiska noveller i Kattflickan och andra berättelser. Furmark ligger också bakom 2025 års Galagokalender!

Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter gör äntligen comeback! Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. De tjänar 100 kronor här, en femtiolapp där, de lurar åt sig nittiotusen från en försvunnen gamling och allting går alltid till hyra, Klarna och Sergel inkasso. Det är dyrt att leva i gig-ekonomins tid. 

I en värld där alla sociala skyddsnät är nedmonterade och utsålda har John och Morris bara varandra att luta sig emot, om ens det. Tillsammans kör de hästfoder till Gävle, städar »herrklubbar« i Norge och säljer fryspizzor på sin hemmasnickrade pizzeria.

Ur Folkbokförd i rännstenen av Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen kommer i augusti och är en fristående uppföljare till debuten På äventyr i senkapitalismen. Det är en flippad och hysteriskt kul färd genom en surrealistisk samtid.

Club Lonely av Pelle Forshed

Prisade och rosade Pelle Forshed kommer ut med sin första bok på Galago! Vi är mycket glada över att i september få ge ut serieromanen Club Lonely om den medelålders serietecknaren Bure Bergström som känner sig passé och kanske lite bitter.

Han har precis släppt boken Club Lonely och väntar desperat på en recension. Allra helst från Mathias Ortiz, den kreddigaste recensenten av dem alla. Men Ortiz verkar hellre vilja skriva om alla andra än om Bure - och framför allt om stjärnskottet Boel Flod. Själv ser sig Bure som Seriesveriges svar på Hjalmar Söderberg, och han är beredd att gå långt över gränsen för att kräva sin uteblivna geniförklaring.

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger och den klara linjen och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig!

Kattflickan och andra berättelser av Anneli Furmark.

Anneli Furmarks Kattflickan och andra berättelser kommer i september och är en samling sällsamma serienoveller. I en historia möter vi Ylva och Danne som tappar bort varandra mitt i livet, på en festival. Där, bland kattflickor, tält och havsorkestrar, tar sig känslorna upp till ytan igen. Varför följer det allvarliga barnet med kattsminkat ansikte Ylva vart hon än går? I en annan novell får vi träffa Gerd som är åtta år och ska flytta till Kanada. Hon är inte döpt och livrädd för mylingar. 

I den tecknade sonetten Torborg ska Gunnel sova sin första natt på det nya hemmet - men någon bor redan i hennes rum och verkar ha gjort det länge. I berättelsen Kung och fosterland strosar Anneli i franska Flandern och känner krigets spöken och fasor in på skinnet. Till sist gör Anneli Furmark en serietolkning av teckningslärarinnan Maja Beskows dagboksanteckningar om ett förbjudet kärleksmöte på järnvägsstationen i Långsele vid förra sekelskiftet. 

Ur Kattflickan och andra berättelser av Anneli Furmark

Berättelserna har gemensamt en oroande känsla, på gränsen till mystik och skräck. De handlar om stilla uppbrott genom livets alla skeden. Med den känsla för färg, stämning och humor som bara Furmark har berättar hon om det stora i det lilla. Om frukostflingor, skräck, tegelhus och prydnadsföremål - om kärlek, krig och fred. Och om död. 

Anneli Furmark ligger också bakom 2025 års väggkalender från Galago: Furmarks huskalender. I den har hon samlat sina vackraste bildkonstverk av hus. Kalenderdelen har fyra kolumner för att underlätta planering och livspussel för de som håller på med sånt. Släpps i augusti.

Ur Furmarks huskalender 2025
Ur Furmarks huskalender 2025.

Kolla in:
aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Det hela blir som en Aniara i underjorden, där förtvivlade människor utan riktning försöker hålla ledan och meningslösheten stången.

Jerry Määttä i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)