Vårens böcker

4 januari, 2024  Okategoriserade

Humor, arbetsplatser, sorg och apokalyps. Läs om Galagos vårböcker av Matilda Josephson, Klara Wiksten och Eva Björkstrand.

Vi rivstartar året med januarisläppet Mjölk och människor av Matilda Josephson. En riktigt rörande, rolig och unik arbetsplatsskildring!

Ur Mjölk och människor.

Boken utspelar sig helt och hållet i en mataffär. Kunder och personal rör sig som i en oavbruten interaktiv teater. Där möts original som Juicemannen, Pionkvinnan, Leona och den darriga damen med fluga. Och alla möter de Matilda, som sitter i kassan. En helt fulländad seriedebut!
Klicka här för att läsa ett smakprov!

I mars är så hyllade Klara Wiksten äntligen tillbaka med ett seriealbum! Mors dag heter denna djupt sympatiska novellsamling där alla karaktärer binds samman av förlusten av en mamma. Klara har en övernaturlig pricksäkerhet i ton och dialog, hon lyckas rita och skriva fram humor och djup sorg på samma gång. Boken är en riktig present till alla som älskade Hjärnan darrar.

I april kommer serielegendaren Eva Björkstrand ut med boken Extrem lägerskola; en postapokalyptiskt och poetiskt litet mästerverk. Ett antal individer i djurskepnad gräver ner sig under jord. Övertygade om att jorden är i upplösning samlas de för att skapa sig ett liv i grottsystem med ransonerad kost bestående av russin och kaffe. De ägnar sig åt att gräva, leka antiken, bygga tempel, knacka fram bilder i berggrunden och att spela kort för att hålla hjärnan aktiv ända in i döden.


Kolla in:
aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Läs mer om boken »

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Det hela blir som en Aniara i underjorden, där förtvivlade människor utan riktning försöker hålla ledan och meningslösheten stången.

Jerry Määttä i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)