Nanna kommer med stryk

13 maj, 2019  Okategoriserade

Nanna JohanssonsJag kommer med stryk är en bok om att vilja ha sex (timmars arbetsdag), att vara femte hjulet och att bära överdådiga hattar. Galagos praktikant Ebba Sörhag ställde några frågor om boken och livet som humorproffs.

Hej Nanna! Din nya bok Jag kommer med stryk har precis kommit rykande färsk från tryckeriet. Om du skulle sälja in din bok med tre ord, vilka tre ord skulle det vara?

Kul, skoj, festlig.

Hur hänger politik och humor ihop för dig?

Jag har länge skämtat om politik, både i serieform och i radio och poddar. När det funkar bra funkar det väldigt bra, men ofta kan det kännas lite präktigt och forcerat. På sistone har jag varit mer sugen på att skoja om småskaliga saker, människor och relationer och sånt, än politik. Men det kommer väl svänga igen.

Som ”praktikanten från småstan Göteborg” är mina favoritkaraktärer i boken helt klart lantisarna som inte förstår sig på Stockholms rulltrappor och lär sig sympatigråta över Slussenbygget. Har du själv någon favoritkaraktär i boken?

Ja, jag har en enruting med texten ”Dålig på att känna in stämningen” där en person ställer sig och skedkramar ett hånglande kärlekspar. Den personen är nog min favorit i hela boken.

Vad är det minst glamourösa med att vara serietecknare?

Det mesta, i och med att jag nästan alltid jobbar hemifrån. Nittio procent av tiden sitter jag i noppriga mysbyxor och svär över osorterade skisshögar eller knäckebrödssmulor i tangentbordet.

Ibland skrikgråter jag när jag läser dina serier. Hur mycket skrattar du själv åt det du skriver och ritar?

Jag skrattar ibland om jag får till exakt rätt ansiktsuttryck på en karaktär. Mitt favoritansiktsuttryck är nog ”dumslug”, när en korkad karaktär tänker att den gör något ovanligt listigt. En annan favorit är ”klämkäck men död inombords”.

Nanna Johanssons bok Jag kommer med stryk finns i butik och på nätet NU! Spring iväg och köp den, den är både kul, skoj och festlig.

Ebba Sörhag
praktikant@ordfrontforlag.se


Kolla in:
aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Karantändagboken

Elin Lucassi

I mars 2020 börjar Elin Lucassi föra tecknad dagbok om livet under pandemin, med allt vad det innebär av hemmajobb, mjukbyxor, isolering, tristess och oro. Karantändagboken är ett unikt stycke extremt samtida samtidshistoria.

Läs mer om boken »

Rapport från en soptipp!

Återvinningscentralen

Ulrika Linder

Återvinningscentralen. Många har varit där. Slängt, sorterat, svurit. Sedan lämnat platsen med en känsla av lättnad. Men hur är det att jobba där? Ulrika Linder vet, och i den här boken skildrar hon sin jobbvardag på kommunal återvinningscentral.

Varje dag bär på något nytt. En inlämnad sprängdeg. Dödligt gift i flaska. Eller skinnet av en hel nilkrokodil som leder till samtal med Skansen om hotade arter. En ny arbetsskildrare och humorist är född. Ren, alldeles ren, läsglädje.

Anneli Jordahl i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)