Tankesmedjan Galago Idé ger er: En gråtskrattsmiley för den progressiva vänstern!

11 april, 2017  Texter

Alla vet ju att näst efter hakkorset är gråtskrattsmileyn högerextremistens käraste ägodel. Den kommer vi aldrig kunna ta ifrån dem. Men nog kan även vänstern behöva en emoji som kan användas för att göra vilken debatt som helst obegriplig och meningslös? Har sossarna beslutat sig för att göra fackavgifterna avdragsgilla? Vill någon införa skatt på kapital? Säger Roland Paulsen att vi inte borde jobba så mycket? Då behövs det en glädjens symbol. Därför satte vi på Galago Idé våra skarpaste Art Directors på att ta fram en helt ny emoji. En gråtskrattemoji för den progressiva vänstern. I samarbete med CAP&Design kan ni nu i fyra enkla steg följa formgivarnas resa till målet.
Steg 1.
– Vi satte oss i kontorets think tank och reflekterade över vad en gråtskrattemoji egentligen är. Varför skrattar den? Varför gråter den? Vad bär den på för historia. Vi tänkte på Pagliacci, den gråtande clownen. Vem är hans motsvarighet i politiken? Vi tycker att en arg pajas var nära målet nog. Vi valde därför moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali, mest känd som troll från twitter. Och visst ser han arg ut den gode Hanif? Trots att hela 2185 Facebookanvändare (det närmaste ett demokratiskt val vi kan komma) vill se honom som statsminister.

Steg 2.
– Turn that frown upside down, Hanif! Vi vände på steken. Och fann ett spjuveraktigt leende.

Steg 3.
– Fokus. In i det viktiga. Konturerna av en levnadsglad och busig figur tittar fram.

Steg 4.
– Avgränsning. Cirkelformen. Målet. Är den glad? Ond? Glupsk? Det vet vi inte. Men det vi vet är att den har potential att förstöra vilket normalfungerande samtal på sociala medier som helst.

Hälsa Honey-Bee – den progressiva vänsterns egen gråtskrattsmiley – välkommen till världen. Lika glad som Frank Baude, lika hårig som Lars Werners ryggtavla, lika busig som Palme. Kan egentligen användas för att markera vilket känslotillstånd som helst. Ladda hem radan idag. Sedan står du rustad att reta Linus Bylund till vansinne, busa upp Sanna Hill eller låta den flöda över Folkets Demonstration. Och framför allt. Du får chansen att låta Hanif Bali tillföra lite glädje i samhällsdebatten!
Och nog fungerar det?

 aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Enklare fysiska övningar

Johan Wanloo

Hur gör man för att vara rolig på beställning? Vilken humor är sämst? Hur undviker man att bli bitter? Och hur gör man för att rädda en slapp, frilanskrokig kropp från totalt förfall? Johan Wanloo bjuder i Enklare fysiska övningar på sina bästa gymnastikövningar, skapartips och skämtteckningar.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

Releasefest för Henrik Bromanders nya bok

Välkommen att fira Henrik Bromanders nya, episka serieroman Shahid/Skärvor!
Vi bjuder på öl och releasepris på boken.
Kl 19 samtalar Henrik Bromander om boken och dess tematik med historikern och skribenten Rasmus Fleischer.

Aspuddens Bokhandel, Hägerstensvägen 130

Läs mer »

Sara Granér på Galleri Backlund

Sara Granér ställer ut målningar, teckningar, broderier och keramik på Galleri Backlund i Göteborg. Vernissage 30/10 kl 18-21. Karl Gustavsgatan 13.

Utställningen pågår till 6/11.

Läs mer »

Liv Strömquist på Malmö Opera

Liv Strömquist på Operan är en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och naturligtvis en hel del musik. Medverkar gör också författaren Nina Björk, pianisten och dirigenten Joakim Hallin och basbarytonen Caspar Engdahl.

Läs mer »

Liv Strömquist på Chinateatern i Stockholm

Liv Strömquist gästar Chinateatern i Stockholm och bjuder på en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och naturligtvis en hel del musik. Hemliga gäster!

Läs mer »

Liv Strömquist på Draken i Göteborg

Liv Strömquist på Draken blir en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och en hel del musik. Medverkar gör också författaren Nina Björk, pianisten och dirigenten Joakim Hallin och basbarytonen Caspar Engdahl.

Läs mer »

Elin Lucassi på Bokens dag i Malmö

Bokens dag på Malmö Opera! Elin Lucassi står på scen och berättar om sin bok Ert blod på mina broddar. 

Ert blod på mina broddar är en feministisk vintersaga och en hämndnovell med övernaturliga inslag.

Framträder gör också Ulrika Knutson, Kalle Lind, Aris Fioretos och Maria Maunsbach.

 

   

Läs mer »

Liv Strömquist på Umeå Folkets hus

Liv Strömquist på Umeå Folkets Hus blir en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och en hel del musik. Medverkar gör också författaren Nina Björk, samt en hemlig musikalisk gäst

Läs mer »

Boksöders julbasar

Fynda serier, affischer, fackböcker, romaner och barnböcker när Södermalms bokförlag håller öppet hus! På Fiskargatan 8 finns Galago, Ordfront, Alfabeta och En bok för alla. Vi har öppet 12-20. Välkomna!

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 kl 9-17
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05