Galago <3 Historiskan (kampanjen är avslutad)

2 februari, 2016  Okategoriserade

Älskar du sylvassa serier som visar patriarkatet fingret och historia som inte bara fokuserar på kungar och krig? Just nu kan du teckna en årsprenumeration på Galago och Historiskan för bara 500 kr och välja en av följande premier: 

Kunskapens frukt, Liv Strömquist 
I en brokig mosaik bestående av gamla greker, stenålderskvinnor, Sigmund Freud, cornflakes-entreprenörer, prinsessan Törnrosa, hinduistiska gudinnor, Dogge Doggelito, biologiböcker och Stig Larsson försöker Liv Strömquist knåpa ihop en bild av det organ som Gustave Coubert kallade ”Världens ursprung”. 

Torskarnas pride-parad, Sara Hansson
Torskarnas pride-parad ser Sara Hansson en skenande marknadsekonomi som gör allt fler delar av mänskligt liv till handelsvaror. Kvinnligt kodade kroppar drabbas hårdast. I surrogatindustrin är graviditet ett arbete, i prostitutionen är sexualiteten en vara och fantasifulla slogans används för att tvätta rent fasaden för kunderna.

Var ska jag lägga mitt huvud?, Rakhsha Razani 
Var ska jag lägga mitt huvud? är en gripande självbiografisk berättelse om hur livet sällan blir som man tänkt sig. Om svårigheterna med att tvingas från ett land och människor man älskar men också om alla utmaningar det innebär att komma till ett land som flykting och försöka bygga upp ett nytt liv.

Galago och Historiskan kommer ut fyra gånger om året. Vid frågor kring prenumerationsärenden som rör Galago, maila Nätverkstan: galago@natverkstan.net eller ring: 031-743 99 05
Vid frågor kring prenumerationsärenden som rör Historiskan gå in påhttp://historiskan.prenservice.se/Kuntjanst eller ring 0770-45 71 94. 

 

Klicka här för att teckna din prenumeration nu! 


 



aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Extrem lägerskola

Eva Björkstrand

Extrem lägerskola är en poetisk seriehistoria om undergång, överlevnad och sökandet efter gemenskap. I ömsint stiliserade och humoristiska bilder berättar Eva Björkstrand med en lågmäld desperation om kriser och om hopp.
Släpps 10:e april. Recensionsdag: 21:a april.

Läs mer om boken »

Mors dag

Klara Wiksten

Det här är berättelsen om mammor som dör alldeles för tidigt, men framför allt om barnen som blir kvar och växer upp. I 13 personporträtt berättar Klara Wiksten om sorg, med empati, fingerstoppskänsla och humor. Släpps 13:e mars. Recensionsdag 21:a mars.

Det blir både vackert och humoristiskt när livet vävs med döden och allt hänger samman. Serieformens egenart, att text och bild kan samarbeta och ömsesidigt förstärka varandra, blir så tydligt till en styrka när ämnet är det såriga: Klara Wikstens noveller blir bara bättre för varje genomläsning, för varje linje som sökt sig fram, gnuggats, funnits.

Ulrika Stahre i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)