Veckan som spöar allt!

22 april, 2013  Okategoriserade

Det är dags för Stockholms internationella seriefestival, och Galago går in i en av årets mest intensiva veckor. För att ni, och vi, ska kunna hålla reda på allt som händer i huvudstaden vecka 17 kommer här den fullständiga listan!

Tisdag 23 april

Operation barn. På ABF-huset, Sveavägen 41, pratar journalisten och serietecknaren Sofia Olsson, aktuell med boken Det bästa barnet, med författaren Marie Granmar, aktuell med boken Operation barn om kampen för att bli förälder. Kl 18:00, entré 60 kr. Läs mer här.

Flumskolan: Tolkien och den svarta magin. På Kulturhusets Plattanscen tar sig Galagos och Aftonbladet Kulturs podcast an Åke Ohlmarks ökända smädesskrift mot Tolkien och Tolkiensällskapen. Mats Jonsson och Rebecka Kärde undervisar, under överinseende av Johannes Klenell. Kl 17:45, fri entré. Facebook-eventet finns här

Onsdag 24 april

Det började med Puss! På Serieteket, Kulturhusets plan 2, samtalar Bitte Andersson, Rolf Classon, Mats Jonsson, Christer Themptander och Berit Viklund med moderatorn Andreas Berg om Lars Hillersberg, tidskriften Puss och hur den påverkat senare generationers konstnärer och tidskrifter. Kl 17:00, fri entré. Kolla in Facebook-eventet här.

Seriealbumkväll. På Aspuddens bokhandel samtalar Hanna Gustavsson (Nattbarn), Julia Thorell (Fri kärlek) och Linda Spåman (Brf Ensamheten) om sina nya böcker. Moderator: Bitte Andersson. Kl 19:00, inträde 40 kr. Du hittar Facebook-eventet här.

Torsdag 25 april

Den svenska seriekonsten ur ett internationellt perspektiv. På Iaspis, Maria Skolgata 83, pratar de svenska förläggarna Josefine Svenske (Kolik) och Johannes Klenell (Galago) med de franska förläggarna Latino Imparato (Rackham) och Elsa Sztulcman (Ankama) om förläggande, översättning av författarskap och seriekonsten. Kl 18:00, fri entré. Läs mer här.

Lördag 27 april-söndag 28 april

Stockholms internationella seriefestival på Kulturhuset.  Kl 11-18 båda dagarna är marknaden öppen, och Galago bullar förstås upp med nya och gamla böcker till otroliga priser, ett pikant prenumerationserbjudande och möjlighet att träffa tecknare och få sina böcker signerade. 

Dessutom pratar Hanna Gustavsson & Lisa Ewald kl 13 på lördag, Johan Wanloo har workshop kl 14 och pratar nätserier kl 16 på lördag, Johannes Klenell & Mats Jonsson deltar i paneldebatt om seriebranschens nutid och framtid kl 12 på söndag, Kolbeinn Karlsson pratar kl 14 på söndag och Sofia Olsson kl 15 på söndag. Puh.

Slutligen får ni inte missa Galagofesten med release för Hanna Gustavssons ”Nattbarn” och Lisa Ewalds ”Allt kommer bli bra”. Klubb Vardagsrummet, Ingmar Bergmans gata 2. O.S.A. till galagofest@gmail.com, lördag kl 22. Se Facebookevent här.

Läs mycket mer om Stockholms internationella seriefestival här. Illustrationen ovan är gjord av Loka Kanarp.

Varmt välkomna till allt ovanstående! aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Gå med mig till hörnet

Anneli Furmark

Gå med mig till hörnet utspelar sig i nutid. Det är en serieroman om en vändning, och om en oväntad förälskelse vid en tidpunkt i livet då de inblandade hade trott att lugnet skulle infinna sig. Det är Brokeback mountain för kulturtanter!

 

Den sparsmakade, kärnfulla texten är rytmisk, särskilt i dialogerna, där den studsar mellan karaktärerna. Bilderna, i dämpade jordnära nyanser, akvarell och svart tusch, är ofta närgångna porträtt där hela det mänskliga känsloregistret skildras i subtila ansiktsuttryck, eller till och med genom kroppspråket, uttryckt i ryggtavlor. Ett komplett konstverk helt enkelt, om den underbara, fruktansvärda kärleken.
Helhetsbetyg 5

Christine Karlsson i BTJ-häftet nr 23, 2020

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

Augustgalan 2020

Augustpriset delas ut i Konserthuset Stockholm. Alma Thörn är nominerad för Alltid hejdå.

Läs mer »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)