Veckan som spöar allt!

22 april, 2013  Okategoriserade

Det är dags för Stockholms internationella seriefestival, och Galago går in i en av årets mest intensiva veckor. För att ni, och vi, ska kunna hålla reda på allt som händer i huvudstaden vecka 17 kommer här den fullständiga listan!

Tisdag 23 april

Operation barn. På ABF-huset, Sveavägen 41, pratar journalisten och serietecknaren Sofia Olsson, aktuell med boken Det bästa barnet, med författaren Marie Granmar, aktuell med boken Operation barn om kampen för att bli förälder. Kl 18:00, entré 60 kr. Läs mer här.

Flumskolan: Tolkien och den svarta magin. På Kulturhusets Plattanscen tar sig Galagos och Aftonbladet Kulturs podcast an Åke Ohlmarks ökända smädesskrift mot Tolkien och Tolkiensällskapen. Mats Jonsson och Rebecka Kärde undervisar, under överinseende av Johannes Klenell. Kl 17:45, fri entré. Facebook-eventet finns här

Onsdag 24 april

Det började med Puss! På Serieteket, Kulturhusets plan 2, samtalar Bitte Andersson, Rolf Classon, Mats Jonsson, Christer Themptander och Berit Viklund med moderatorn Andreas Berg om Lars Hillersberg, tidskriften Puss och hur den påverkat senare generationers konstnärer och tidskrifter. Kl 17:00, fri entré. Kolla in Facebook-eventet här.

Seriealbumkväll. På Aspuddens bokhandel samtalar Hanna Gustavsson (Nattbarn), Julia Thorell (Fri kärlek) och Linda Spåman (Brf Ensamheten) om sina nya böcker. Moderator: Bitte Andersson. Kl 19:00, inträde 40 kr. Du hittar Facebook-eventet här.

Torsdag 25 april

Den svenska seriekonsten ur ett internationellt perspektiv. På Iaspis, Maria Skolgata 83, pratar de svenska förläggarna Josefine Svenske (Kolik) och Johannes Klenell (Galago) med de franska förläggarna Latino Imparato (Rackham) och Elsa Sztulcman (Ankama) om förläggande, översättning av författarskap och seriekonsten. Kl 18:00, fri entré. Läs mer här.

Lördag 27 april-söndag 28 april

Stockholms internationella seriefestival på Kulturhuset.  Kl 11-18 båda dagarna är marknaden öppen, och Galago bullar förstås upp med nya och gamla böcker till otroliga priser, ett pikant prenumerationserbjudande och möjlighet att träffa tecknare och få sina böcker signerade. 

Dessutom pratar Hanna Gustavsson & Lisa Ewald kl 13 på lördag, Johan Wanloo har workshop kl 14 och pratar nätserier kl 16 på lördag, Johannes Klenell & Mats Jonsson deltar i paneldebatt om seriebranschens nutid och framtid kl 12 på söndag, Kolbeinn Karlsson pratar kl 14 på söndag och Sofia Olsson kl 15 på söndag. Puh.

Slutligen får ni inte missa Galagofesten med release för Hanna Gustavssons ”Nattbarn” och Lisa Ewalds ”Allt kommer bli bra”. Klubb Vardagsrummet, Ingmar Bergmans gata 2. O.S.A. till galagofest@gmail.com, lördag kl 22. Se Facebookevent här.

Läs mycket mer om Stockholms internationella seriefestival här. Illustrationen ovan är gjord av Loka Kanarp.

Varmt välkomna till allt ovanstående! aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Enklare fysiska övningar

Johan Wanloo

Hur gör man för att vara rolig på beställning? Vilken humor är sämst? Hur undviker man att bli bitter? Och hur gör man för att rädda en slapp, frilanskrokig kropp från totalt förfall? Johan Wanloo bjuder i Enklare fysiska övningar på sina bästa gymnastikövningar, skapartips och skämtteckningar.

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

Releasefest för Henrik Bromanders nya bok

Välkommen att fira Henrik Bromanders nya, episka serieroman Shahid/Skärvor!
Vi bjuder på öl och releasepris på boken.
Kl 19 samtalar Henrik Bromander om boken och dess tematik med historikern och skribenten Rasmus Fleischer.

Aspuddens Bokhandel, Hägerstensvägen 130

Läs mer »

Liv Strömquist på Malmö Opera

Liv Strömquist på Operan är en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och naturligtvis en hel del musik. Medverkar gör också författaren Nina Björk, pianisten och dirigenten Joakim Hallin och basbarytonen Caspar Engdahl.

Läs mer »

Liv Strömquist på Chinateatern i Stockholm

Liv Strömquist gästar Chinateatern i Stockholm och bjuder på en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och naturligtvis en hel del musik. Hemliga gäster!

Läs mer »

Liv Strömquist på Draken i Göteborg

Liv Strömquist på Draken blir en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och en hel del musik. Medverkar gör också författaren Nina Björk, pianisten och dirigenten Joakim Hallin och basbarytonen Caspar Engdahl.

Läs mer »

Elin Lucassi på Bokens dag i Malmö

Bokens dag på Malmö Opera! Elin Lucassi står på scen och berättar om sin bok Ert blod på mina broddar. 

Ert blod på mina broddar är en feministisk vintersaga och en hämndnovell med övernaturliga inslag.

Framträder gör också Ulrika Knutson, Kalle Lind, Aris Fioretos och Maria Maunsbach.

 

   

Läs mer »

Liv Strömquist på Umeå Folkets hus

Liv Strömquist på Umeå Folkets Hus blir en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och en hel del musik. Medverkar gör också författaren Nina Björk, samt en hemlig musikalisk gäst

Läs mer »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 kl 9-17
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05