Vårens böcker!

5 december, 2022  Okategoriserade

Galago proudly presents kommande böcker! Persepolis, historien om Galago, ett nytt Hokus Pokus-äventyr, Diskbänkstecknaren och om amningens himmel och helvete.

Januari
Persepolis - Marjane Satrapi
Översatt till svenska av Gabriella Theiler

Prisad och älskad av kritiker, läsare, journalister och politiker. Marjane Satrapis magnum opus Persepolis lämnar ingen oberörd.

Första delen följer den nyfikna och upproriska flickan Marjis uppväxt åren innan och efter den islamiska revolutionen. Hon är uppvuxen i ett vänstersinnat hem och är övertygad om att hon kommer att bli profet. När revolutionen börjar dra igång blir hon istället intresserad av Karl Marx, liknar han inte Gud lite i ansiktet förresten? Och hur kan hennes föräldrar vara ute och demonstrera för frihet och socialism om de samtidigt har en husa?

Oroligheterna tilltar och när Marjis släktingar börjar fängslas och försvinna under mystiska omständigheter skickar föräldrarna Marji till Europa för att slutföra skolan. Det är inte längre säkert att vara kvar i Iran. I andra delen av boken målas ett liv i exil upp, Marji bor i Wien och är en ung kvinna. Hon fortsätter vara en rebell, nu i vuxen tappning. Men hon drömmer om Iran. När hon till slut får chansen att återvända är både allting och ingenting som hon lämnade det.

Februari
Diskbänkstecknaren - Ulrika Linder

Med säker hand och enormt mycket humor ritar Ulrika Linder sig igenom sitt småbarnsstökiga liv - allt från jobbiga föräldraledigheter, tårfyllda förskolelämningar, äckliga middagar, stressiga toalettbesök och legobitar i fotsulorna. Hon ritar också de mysiga stunderna då barnen filosoferar eller ritar tillsammans. Ulrika Linder tecknar oftast på gamla fönsterkuvert och hennes humoristiska teckningar är en källa till både glädje och tröst för alla de som engagerat följer henne på Instagram.

Mars
Hokus Pokus 6 : Sommarens hemligheter - Fabian Göranson

Sjätte delen i bokserien Hokus Pokus är en mysryslig sommarbok om Ida, hennes vänner och familj och ett och annat oknytt.

Ida och hennes familj ska åka på campingsemester. Men på morgonen för avresan har både Idas föräldrar och lillebror åkt på en riktig dunderförkylning. Semestern blir inställd och snart tröttnar Ida på att sitta inne och uggla. Men alla Idas vänner har rest bort och ute på gatan är det
kusligt tomt. Förutom en rad märkliga figurer som vågat sig ut i solen.

Så småningom hittar Ida en ny kompis, Valentin, och hans småsyskon. Tillsammans går de på upptäcktsfärd och det visar sig att Sjöviken är en väldigt annorlunda plats på sommaren, full av hemligheter som väntar på att utforskas.

April
Galagoboken - Rolf Classon

Historien om Galago är mer än en berättelse om en serietidning. 1979 grundade Rolf Classon, Olle Berg och Kerold Klang den punkiga och genreöverskridande tidning som upprört och roat Sverige i över 40 år.

Från väckelsemötena i barndomens pingströrelse över vilda kulturfester på Gärdet till etablerad förläggare i kostym, berättar Rolf Classon sin och Galagos tätt sammanvävda historia. Här möter vi en tonårig Joakim Pirinen som är så blyg att han vägrar träffa redaktören utan lämnar sina serier i brevlådan utanför sina föräldrars hus. Den norske mytomspunne konstnären Hariton Pushwagner som Rolf fiskar upp när han trillat i vattnet på en båtfest. Lena Ackebo som visar sig vara den enda i seriegänget som kan räkna, Katarina Frostensson som skriver poesi till tidningen och en lång radda udda existenser som på 1980-talet präglade kulturlivet i Stockholms innerstad, i rivningskontrakt och skruttiga lägenheter.

Den ömma modern - Klara Nordin Stensö

Klara är gravid med sitt första barn. Allt känns självklart och oproblematiskt. Men förlossningen blir traumatisk och när Klara ska göra det mest grundläggande av allt: mata sitt barn, så går det inte. 

Den ömma modern är en självbiografiska serieroman där Klara Nordin Stensö tecknar sina egna erfarenheter av att föda barn och att amma, och krocken mellan förväntning och krass verklighet. Brösten ömmar och beter sig konstigt, en hurtig barnmorska klämmer och knådar och ungen vägrar äta. Nätterna blir kortare och kortare och stormen som hon och maken Isak kämpar emot blir allt kraftigare.aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Den ömma modern

Klara Nordin Stensö

Amningens himmel och helvete. Klara Nordin Stensö berättar sin egen historia om hur hon misslyckats med att amma. Hon visar också hur amning varit omtvistat genom årtusendena, från Sokrates över Rousseau till dagens rekommendationer från WHO. Utkommer 18:e april.

Läs mer om boken »

Diskbänkstecknaren

Ulrika Linder

Äntligen samlar Ulrika Linder sina bästa teckningar och serier från sitt populära instagramkonto. Diskbänkstecknaren är en lyxig, rolig, radikal och hejdlös bok om livet som knegande småbarnsförälder.

Ulrika Linder visar det nakna och oretuscherade livet. Det är stökigt och smått kaotiskt. Hon är hålögd av bristen på sömn och benen har inte rakats sedan vemvetnär. Och mitt i allt slitet, mellan nedspydda kläder, bajskladd, diskberg, lämningar och multitasking, finns de andra bilderna – de av kärleken och lyckan.

Reportage i Dagens Nyheter

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)