Galago satsar på barnböcker

28 oktober, 2020  Okategoriserade

Härliga äventyr i lyxig fyrfärg om vänskap, utanförskap och trolleri! I vår satsar Galago för första gången på böcker för en yngre publik och ger ut två titlar av Fabian Göranson om den lilla häxan Ida.

Bokserien heter ”Hokus pokus” och handlar om Ida som är nio år och har lite svårt att passa in bland andra barn. En dag hittar hon en häxhatt i skogen. Med den på huvudet kan hon plötsligt trolla, vilket leder till lika delar succé och katastrof. I skolan förvandlar hon sin skrivbok till en fågel som flyger i väg, gympasalen till en djungel, och den äckliga skolmaten blir plötsligt en dinosaurie. Läraren Greta Borg (som älskar att tänka på katastrofer) och Idas präktiga klasskompisar är inte roade.

Hokus pokus är rikt illustrerade kapitelböcker om en skara säregna barn och vuxna: ett festligt persongalleri som för tankarna till barnboksgiganterna Rose Lagercrantz och Barbro Lindgren.

Häxan Ida är redan bekant för läsare av Kamratposten, där hon varit med som tecknad serie sedan 2017. De två första delarna i bokserien heter Den lilla häxan och De tre paddorna..

Att skriva barnböcker innebär, säger Fabian Göranson, mest av allt att skriva för barnet inuti sig själv.

-- Det är otroligt roligt, men också känslosamt, för man mäter hela tiden varje ord och varje bild mot ogripbara känslor från barndomen, säger Fabian Göranson.

Böckerna om Ida riktar sig till barn i åldern 6-9. De funkar utmärkt för högläsning eller som en första upplevelse av bokslukeri.

-- När jag gick i lågstadiet brukade jag riva fram en oerhörd massa böcker på golvet, oftast seriealbum och illustrerade historieböcker, och på ett ganska dampigt sätt läsa fem minuter i varje medan jag vräkte i mig mellis, säger Fabian Göranson.

Fabian Göranson (f. 1978) är en av Sveriges mest prisade serieskapare och illustratörer. Hans Drömmen om Europa (2018) hyllades av en samstämmig kritikerkår och tilldelades Urhundenpriset för bästa svenska seriealbum.

Bilderboksbearbetningen av Astrid Lindgrens filmklassiker Pippi på rymmen (2020) rönte stor uppmärksamhet och slog igenom internationellt.aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Diana & Charlie

Elias Ericson

Vänskap, queer ångest, musik och alldeles för mycket sprit. Äntligen är Elias Ericsons röjiga, roliga och svarta serieroman om Diana och Charlie här!

Diana & Charlie är en otroligt stark ungdomsberättelse som inte lämnar någon oberörd och som dröjer sig kvar i ens medvetande långt efter att man lagt den ifrån sig. Elias hittar alltid rätt ord för att beskriva den fina men samtidigt destruktiva vänskapen mellan Diana och Charlie.

Andreas Mars på Shazam.se

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)