Höstens böcker

18 augusti, 2020  Böcker, Nyhet

Lesbisk passion, prestationsångest, tuffa ungdomsår och rapport från en soptipp. Höstens utgivning på Galago har i vanlig ordning allt.

Ur Mörkt album

I september är vi otroligt stolta över att få ge ut Coco Moodyssons Mörkt album. En självbiografisk bok om att tappa riktning och mål, bli fixerad vid kända mordfall istället för att göra det man ska. Den handlar om familjekriser, kärlek, polishögskolan och ett försök att lära sig måla tulpaner i akvarell. En rörande och mycket rolig bok.

I oktober kommer Anneli Furmarks efterlängtande Gå med mig till hörnet som kan beskrivas som Brokeback Mountain för kulturtanter. Om Elise som lever i ett lyckligt och lugnt äktenskap med Henrik, allt förändras när öron-näsa-hals-läkaren Dagmar kommer in i bilden... Elise blir blixtförälskad och livet vänds uppochned.

Vi är också stolta över att få introducera Spaniens stolthet Gabi Beltrán som i den prisade Återvändsgränder - min uppväxt i Palma de Mallorca berättar om sin uppväxt i Palmas historiska kvarter. Det är fattigt och tufft. Droger och kriminalitet och en frånvarande föräldrageneration, men också stark frihetskänsla och djup vänskap. Återvändsgränder är tecknad av Bartolomé Seguí. Svensk översättning av Mari Höglund och Sara Granér. Utkommer i oktober.

Årets sista bok är en perfekt julklapp till alla som någonsin slängt något. Ulrika Linder är känd som "Diskbänkstecknaren" på instagram, här berättar hon om sitt arbete som renhållningstekniker i Återvinningscentralen. Här blandas tecknade anekdoter med faktatexter och massvis med fotografier av udda föremål från Sveriges pryl-kyrkogård.

En folkbildande och extremt rolig bok om hur kunden alltid har fel när det kommer till återvinning. November.


Kolla in:
aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Diana & Charlie

Elias Ericson

Vänskap, queer ångest, musik och alldeles för mycket sprit. Äntligen är Elias Ericsons röjiga, roliga och svarta serieroman om Diana och Charlie här!

Diana & Charlie är en otroligt stark ungdomsberättelse som inte lämnar någon oberörd och som dröjer sig kvar i ens medvetande långt efter att man lagt den ifrån sig. Elias hittar alltid rätt ord för att beskriva den fina men samtidigt destruktiva vänskapen mellan Diana och Charlie.

Andreas Mars på Shazam.se

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15
Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)