Lästips i kristider

24 mars, 2020  Okategoriserade

Vi bad några av våra författare att komma med sina bästa serietips! Varsågoda! Köp eller låna på bibblan!

Elin Lucassi tipsar:

Galagos irriterande målarbok av Nanna Johansson, Liv Strömquist, Johan Wanloo, Karolina Bång, Kolbeinn Karlsson m.fl.

"Självklart tipsar jag om Galagos irriterande målarbok. Att rita är avstressande och pappret går utmärkt att använda som substitut om du varit för dålig på att armbåga dig fram till den sista förpackningen toapapper."

David Liljemark tipsar:

Pojken i skogen av Mats Jonsson.

"En synnerligen fantastisk och gripande barndomsskildring. Omslaget är egentligen finast på originalupplagan från 2005, men nyutgåvan från 2018 kompenserar mer än väl med en utförlig intervju som extramaterial. Givetvis ska man ha allt!"Johan Wanloo tipsar:

"Mitt tips efter moget övervägande: David Liljemarks underbara värld av David Liljemark. Den är inte bara hisnande på ett intellektuellt såväl som komiskt plan. Man får även så att säga mycket för pengarna. Det är ingen risk att du läser ut den på en dag och sedan vrider sig i sömnlöshet på grund av oro över vad man ska läsa imorgon. Den här räcker länge. Du kommer önska att karantänen höll i sig en vecka till."

Fabian Göranson tipsar:

Jag skulle vilja rekommendera valfri bok av Sara Granér. I pandemins tid blir hjärnan frisk av sjuk humor. Nu är bara det mest absurda rimligt, bara det skevaste perspektivet kan vara en användbar karta. Läs Sara Granérs böcker, och läs dem bokstavligt.

Olivia Skoglund tipsar:

Alma Thörns Alltid hejdå p.g.a. sjukt vackert målad och gripande! 

Fler tips från Galagoredaktionen:

Drömmen om Europa av Fabian Göranson

Vill du resa till Europas alla hörn, men är illa tvungen att stanna hemma? Har du en brinnande lust att läsa om Europa-komplexet men orkar inte med mer dammiga skildringar á la Stefan Zweigs Drömmen av igår? Då är den Drömmen om Europa något för dig. Fabian Göranson åker ut på en månadslång resa genom Europa och söker svar på varför kontinenten rasat ner i migrationskris, högerextremism och hög arbetslöshet. Med sin tecknarpenna som följeslagare visar sig vägen till svaret vara lika komplext som kontinentens historia. /Saskia Rubensson

Drottningen i kassan av Erika Petersson

I Drottningen i kassan avslöjar butiksarbetaren Erika Petersson den nakna sanningen kring service, kunder och deras – eller våra – ofta absurda beteenden. Här samlas anekdoter från den ena sidan av kassan tillsammans med analyser av begreppet “service” och allt vad det innebär. Detta är en högst relaterbar bok som både är viktig och hejdlöst rolig! En arbetarskildring och humorbok i ett, på bästa sätt. /Saskia Rubensson

Uppgång & Fall av Liv Strömquist

För att götta sig åt att till och med Ulf Kristersson nu inser att det var en dålig idé att privatisera apoteken och köra med just-in-time-leveranser av läkemedel...
Liv Strömquist tar upp problemet med extrem rikedom och utnämner stenrika kapitalister till den moderna tidens gurus. Finns det någon som är bättre på att leva i nuet eller carpa kvartalsrapporten än en bisarrt rik VD?


Kolla in:
aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Luta sig mot vinden

Rakhsha Razani

Vem kan man luta sig mot när allt verkar gå sönder? Rakhsha Razani är äntligen tillbaka med en vacker och innerlig tecknad roman om livet, döden och kärleken.

Rakhshas hjärtskärande illustrationer ackompanjeras lugnt och värdigt av hennes underbart poetiska prosa i livets berochdalbana i en bok som berör. Luta sig mot vinden är en bok om smärta, men också härliga minnen, hopp och vissheten att livet går vidare.

Andreas Mars på Shazam.se

Läs mer om boken »

Alla böcker »

Kalendarium

Stockholms Internationella Seriefestival

Pandemin har tvingat ut vårens stora seriefestival på nätet! Misströsta ej.

Den 30–31 maj kan alla serieälskare följa festivalens livestreamade program på Kulturhuset Stadsteaterns webbplats och Facebooksida. Det blir en fullspäckad festivalhelg med både livesända och förinspelade inslag där både svenska och internationella serieskapare medverkar. Programvärdar är Bitte Andersson och Anders Lundgren som samtalar i studion med bland andra Elin Luassi, Fabian Göranson, Nina Hemmingsson, Moa Romanova och Knut Larsson.

I förinspelade inslag får publiken även möta internationella storheter som Simon Hanselmann (Inkörsporten, AUS/USA) i en intervju med Simon Gärdenfors,

Läs mer »

prata med oss

Tidningen

Rojin Pertow
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-10 20 83 (Kontor)
Mail: rojin.pertow[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson
Fiskargatan 8
118 91 Stockholm
Telefon: 0704-74 18 86 kl 9-17
Mail: sofia.olsson[at]ordfrontforlag.se
International rights
Alessandra Sternfeld, AM Book
Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden
Nätverkstan Ekonomitjänst
galago@natverkstan.net
Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)