50 nyanser av likes – Den sexiga massutmaningen

29 mars, 2017  Övrigt, Texter

Föga anade jag vad som skulle hända mig när jag föll överbord från min pappa, miljonärens, lyxkryssare och fiskades upp av en isländsk räktrålare. Plötsligt stod jag inför sju barbröstade oljade sjömän vars muskulösa majestät spelade i solen. De fick knappt plats i och verkade närmast spränga sig ut ur sina små, små badshorts vars sömmar fortfarande vann slaget mot sjöbjörnarnas sprängande skrev. Jag slets mellan prydhet och frestelse. Skulle jag välja att fortsätta mitt liv i svält eller skulle jag bejaka livet? En av de muntra matroserna gav mig ett bländvitt leende, det tatuerade torsots språk var tydligt. Jag hängav mig till köttets lustar och gav mig frivilligt till kroppens safter. Dom var sju - jag bara en. Det här skulle bli mitt livs massutmaning.
Döm om Galagoredaktionens förvåning när chefredaktör Klenell under gårdagen uppmärksammades om att han numer var ett kriterie för opartiskhet angående invandringskritiske Tino Sanandajis bok Massutmaning. I det här fallet handlade det om en recension skriven av Caspian Rehbinder vice ordförande i Centerstudenter.

En lajkad status = avvisad. Vem tror Sanandaji att han är? Aron Etzler? Diskussionen fortsatte en stund mellan Capsian, Caspar, Caspian och Sanandaji. Och om nu Capsian, Caspar och Caspian är vice ordförande i Centerstudenter, borde inte det vara en lite större anledning till att han inte är en "neutral betraktare" än en sketen like? Vi menar, säga vad man vill om Centerstudenter, rimligen är de för en gnutta mer invandring än Sanandaji.
Men så kom den första dramaturgiska vändningen.

Så mycket med det goda samtalet. För som det står i Bibeln:

Då visar det sig att Sanandaji inte bara är invandringskritisk nationalekonom och författare. Han är också manager.

Det fungerade tydligen bra för både Sanadaji - invandringskritikens svar på Malcom McLaren – och för Klenell. Han sålde böcker. Klenell blev berömd. Så är businessen i Rock n´Roll.
Men det kan ändå vara värt att lyfta lajkandets alldeles egna teodicéproblem här.

Och då får den här berättelsen en alldeles ny dramaturgisk och oväntad tvist. Möt den sexiga vändningen!

Självlikeandet. Med en förförelse lik Lambadan - den förbjudna dansen. En autoerotisk praktik. Det är den sensuelle Sanandaji som tittar fram.


Kärlek börjar ofta med bråk och nätgnabbande slutar tydligen allt som oftast i självbefläckelse.
Klenell är mer av en sensibel älskare och plockar upp Malena Ivarssons gamla onanitips från Fräcka Fredag.

Sanandaji däremot vill ta rejäla nappatag.

Alla har vi våra smaker. Här lämnade Sanandaji samtalet för att uppsöka en mer privat plats, kanske inte allt för långt från sin gymnastikpåse men bjöd ändå på en sista avskedspresent.

En like kan betyda så mycket. Plötsligt visade sig Tino Sanandaji vara en mycket erotisk varelse. Och det är något vi på Galagoredaktionen vill uppmuntra. Våren är här, låt syndens safter flöda!
 
 



aktuella grejer

Mer grejer »

aktuella böcker

Kattflickan och andra berättelser

Anneli Furmark

I fem sällsamma noveller skildrar Anneli Furmark stilla uppbrott genom livets alla skeden. Med den känsla för färg, stämning och humor som bara Furmark har berättar hon om det stora i det lilla. Om frukostflingor, skräck, tegelhus och prydnadsföremål – om kärlek, krig och fred. Och om död. Recensionsdag 8:e oktober.

Det är till synes spretiga berättelser som tar plats i denna seriesamling, men temat oro går som en röd tråd och håller läsaren fängslad. Det är skickligt berättat om hur det till synes vardagliga och händelselösa kan vara mer dramatiskt än man först tror. Helhetsbetyg: 4.

Camilla Bergvall i BTJ 15/2024

Läs mer om boken »

Club Lonely

Pelle Forshed

Pelle ForshedClub Lonely är en verklighetsnära serieroman om att tappa hoppet och att känna sig passé. Med enkla färger, en klar linje och ett otroligt driv tecknar Forshed en berättelse om Stockholm, självtvivel och ängslighet. Både gripande, spännande och rolig! Utkommer 16:e september. Recensionsdag 24:e september.

Läs mer om boken »

Folkbokförd i rännstenen

Tommy Sundvall

Folkbokförd i rännstenen gör Tommy Sundvalls rebelliska lowlife-trio Morris, John och Hunter comeback. Ännu en gång gör de allt de kan i sin ständiga jakt på pengar. Det blir en flippad färd genom en surrealistisk samtid. Utkommer 15:e augusti. Recensionsdag 22:a augusti.

Den komiska tajmingen har finslipats sedan ”På äventyr i senkapitalismen”, och systemkritiken har tonats ner. Ett lyckat grepp. Jag skrattar högt oftare, helt enkelt. Som när en kund på pizzerian frågar om det inte egentligen är en uppvärmd Billys panpizza som serveras, och får som svar: Nej, den här är kall i mitten.

Jack Hildén i Aftonbladet

Läs mer om boken »

Alla böcker »

prata med oss

Tidningen

Anders Annikas (vik. chefredaktör) Stortorget 1, 111 29 Stockholm Mail: anders[at]ordfrontforlag.se

Förlaget

Sofia Olsson Stortorget 1, 111 29 Stockholm Telefon: 0704-10 20 86 mån-tors kl 9-15 Mail: sofiao[at]ordfrontforlag.se International rights Alessandra Sternfeld, AM Book Mail: alessandra[at]am-book.com

Kundtjänst

Prenumerationsärenden Nätverkstan Ekonomitjänst galago@natverkstan.net Telefon: 031-743 99 05 (tis-ons kl. 9-12)